Συμβουλές Επιλογής Στρώματος

Ήρθε η ώρα να αλλάξετε στρώμα και σκέφτεστε τι πρέπει να λάβατε υπόψιν στην επιλογή του νέου σας?

H Matt & More είναι εδώ για να σας συμβουλέψει.

Ανήσυχος ύπνος, πόνοι στη πλάτη και στη μέση,
αυπνία και αίσθηση μη ξεκούραστου ύπνου μπορεί
να οφείλονται στο στρώμα που κοιμόμαστε.
Ένα ακατάλληλο στρώμα μπορεί επίσης να είναι αιτία αλλεργιών,
εξαιτίας των αλλεργιογόνων υλικών από το οποίο είναι φτιαγμένο.
Είναι σημαντικό λοιπόν, το νέο σας στρώμα να ικανοποιεί
όλες τις ανάγκες του σώματος σας.

Ορθοπεδικό ή Ανατομικό;

Το κατάλληλο στρώμα αποτελείται από ελαστικά υλικά που προσαρμόζονται στο σχήμα του σώματος, με αποτέλεσμα πάντα την παροχή σωστής στήριξης. Γενικότερα, τα ανατομικά στρώματα αποτελούνται από ανεξάρτητα ελατήρια (Pocket springs), επιτρέποντας στο στρώμα να πάρει το σχήμα του σώματός μας εύκολα, ενώ τα ορθοπεδικά από συνδεδεμένα ελατήρια (Bonnell) που στηρίζουν τη σπονδυλική στήλη και δεν την αφήνουν να κυρτώνει.
Πολύ σημαντικό ρόλο επίσης παίζει το ύφασμα και η ποιότητα του, διασφαλίζοντας μια μεγαλύτερη διάρκεια ζωής και απόδοσης καθώς και ένα απαλό τελείωμα στο στρώμα.
Για αυτό και εμείς χρησιμοποιούμε καινοτόμα, υποαλλεργικά και αντιβακτηριδιακά υφάσματα που φέρουν πιστοποίηση , όπως ύφασμα από Bamboo , οργανικό βαμβάκι και μαλλί Merino,  για να σας παρέχουμε μια ολοκληρωμένη αίσθηση άνεσης και πολυτέλειας.

Σκληρό ή Μαλακό στρώμα;

Καθώς ο καθένας μας έχει διαφορετικές προτιμήσεις , το τέλειο στρώμα διαφέρει από άνθρωπο σε άνθρωπο. Όμως πρέπει να παρέχει στήριξη και ανάπαυση σε όλες κατά το δυνατό αρθρώσεις και τους μύες προκειμένου ο ύπνος να είναι αναπαυτικός και περισσότερο ποιοτικός. Έτσι η σπονδυλική στήλη πρέπει να βρίσκεται σε ευθεία γραμμή καθώς και να απορροφώνται οι πιέσεις στις ζώνες των ώμων. Επίσης σημαντικό είναι ο αυχένας να στηρίζεται και να μην ενοχλείται για να επιτυγχάνεται η σωστή κυκλοφορία του αίματος. Ένα πολύ σκληρό ή ένα πολύ μαλακό στρώμα είναι εξίσου ακατάλληλα. Σε γενικές γραμμές ημίσκληρα στρώματα ενδείκνυνται σε όσους κοιμούνται μπρούμυτα, σκληρά στρώματα σε όσους κοιμούνται ύπτια και μαλακά στρώματα σε όσους κοιμούνται στο πλάι.

MEMORY FOAM

 

Το Memory Foam αγκαλιάζει το σώμα ανταποκρινόμενο στη θερμότητα και την πίεση, κατανέμοντας ομοιόμορφα το σωματικό βάρος. Στη συνέχεια επιστρέφει στο αρχικό του σχήμα αφού αφαιρέσετε την πίεση, παίρνει το καλούπι του σώματός σας και απορροφά το βάρος σας, μειώνοντας την πίεση στις αρθρώσεις σας.
Η αίσθηση είναι η ίδια σε κάθε σημείο πίεσης του σώματος.
Είναι συνήθως πυκνότερο από ένα συνηθισμένο στρώμα αφρού. Συχνά είναι ένας καλός συμβιβασμός μεταξύ της άνεσης ενός μαλακού στρώματος και της υποστήριξης μιας σταθερής βάσης.

MEMORY BLUE GEL

 

Αν το στρώμα ή το δωμάτιο σας δεν είναι αρκετά δροσερό, μπορεί να ενοχλήσει τον ύπνο σας και να κάνει τις νύχτες σας κουραστικές . Χρησιμοποιώντας ένα στρώμα με  memory blue gel , μπορείτε να βιώσετε έναν καλό ύπνο, καθώς διατηρεί το στρώμα σας δροσερό όλη τη νύχτα. Το Μemory Βlue Gel δεν παγιδεύει τη θερμότητα όπως ένα κοινό στρώμα με Memory Foam. Κατασκευάζονται με χρήση τεχνολογίας ανοικτών κυψελών  η οποία βοηθά στην κυκλοφορία του αέρα και διατηρεί το στρώμα σας δροσερό.
Επίσης είναι κατάλληλο για κάθε ηλικία, καθώς δεν περιέχει καμία βλαβερή ουσία και μπορεί να χρησιμοποιηθεί είτε ως παιδικό στρώμα είτε για ηλικιωμένα άτομα.

LATEX

 

Το φυσικό Latex είναι ο χυμός του τροπικού δέντρου καουτσούκ ,Hevea Brasiliensis , το οποίο καλλιεργείται στη νοτιοανατολική Ασία , μέρη της Αφρικής και στη νότια Αμερική. Το latex είναι ένα προϊόν, το οποίο αναπνέει και είναι εξαιρετικά ανθεκτικό. Επίσης ανακτά το αρχικό του σχήμα πολύ εύκολα και δεν χάνει εύκολα το ύψος του.

Γενικά το στρώμα θα πρέπει:

  • να προσαρμόζεται στο σχήμα του σώματος και ιδίως της σπονδυλικής στήλης
  • να κατανέμει τις πιέσεις ομοιόμορφα κατά μήκος του σώματος
  • να μειώνει την κίνηση του σώματος και να βελτιώνει την ποιότητα του ύπνου
  • να μειώνει την κίνηση του ζευγαριού από το ένα μέλος στο άλλο
  • να παρέχει περιμετρική στήριξη.